Bahan:
- Segenggam ketiau (nk makan byk boleh letak lebih)
- 6 sudu besar atau lebih ikut cita rasa, Kicap char kuey teow jenama Otakku (byk ada jual kt RnR)
- 1 sudu Cili Giling Puteri (nak pedas, kalau x nak pedas x pyh letak)
- 1 ulas Bawang putih dicincang
- Daun kucai (dlm gambar ni saya msk pakai daun sup sbb x dak daun kucai)
- Udang
- Setengah sudu sos cili Cap Jagung (cap lain bleh jgk)
- Telur ayam
- Secawan air
Cara memasak:
- Tumiskan bawang putih
- Masukkan udang, goreng sampai naik bau
- Kemudian masukkan kicap char ketiau dan sos cili
- Tuangkan air ke dlm kuali
- Masukkan kuey teow, kemudian masukkan daun kucai (kacau2 kan)
- Lepas tu masukkan telur, kacau2 dan terus tutup api jgn smpai telur tu membeku nnti x berapa sedap.
p/s: masak dengan api yg agak kuat,
Selamat mencuba resepi ini~~~